cyber_2021_logo_wit

Beheer doet ertoe

Grote belangstelling voor Waardengestuurd Beheer tijdens de bijeenkomst van @MPS
Je kunt als beheerder in de openbare ruimte werken met waarden, maar dan moet je wel weten welke waarden belangrijk zijn én hoe je deze meet en beoordeelt. Vanmiddag organiseren MPS en Cyber Advies een bijeenkomst over het waardengestuurd beheren van de openbare ruimte. Tijdens een levendig debat tussen de deelnemers en wetenschappers bespraken we welke waarden er toe doen, hoe je deze beoordeelt en wat jouw (potentiële) rol daarbij is.

Cyber Advies, Sjaak Vlies van der ging in op onze zoektocht om van beheer veel meer te maken dan louter onderhoud. “Beheer doet ertoe” is een bekende slogan, maar beheerders hebben niet altijd de positie die daarbij hoort. Er zijn kritischere burgers, maar daarmee ook kritischere bestuurders. We willen naar “sturen op waarden” en met ons Waardenmodel geven we onze visie op de gewenste waarden en de relevante indicatoren daarvoor in de buitenruimte. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat waardengestuurd beheer samen met het duurzaam instandhouden van de voorzieningen de ultieme uitdaging is voor beheer.

Maar er ligt ook een opdracht voor MPS en de wetenschap om te helpen dit verder te ontwikkelen. Zodat we naar een meer wetenschappelijk onderbouwde en uniforme werkwijze voor waardengestuurd beheer gaan waar alle gemeentelijke beleidsmakers en beheerders openbare ruimte in Nederland profijt van hebben! We hebben vanmiddag een mooie basis gelegd om hier samen met de beheerwereld en wetenschap naar toe te werken!

Deel dit bericht:

Gratis downloaden:
Whitepaper Waardenmodel Leefomgeving